Mr.Tourette Och Jag


Pelle Sandstrak reser runt i Skandinavien, Europa och Nord-Amerika med föredragsföreställningen - Mr.Tourette Och Jag. Uppdragsgivare är allt från små skolor till multiföretag, via teatrar, studieförbund, skolor, konferenser. Föredraget kan ges i olika scenrum - från små fuktiga klassrum via kommunala Folkets Hus till 800 stolars konsertsalar med fruktfat på scenkanten. Så frisk som jag vill bli. Eller - hur frisk får man bli innan man blir sjukligt Normal?

Om Mr. Tourette Och Jag


År av magiska ritual, tics, tvång och dubbelliv gavs ett namn och en ny möjlighet. Här berättar och gestaltar Pelle Sandstrak - med absurd humor och gravt allvar - om Normalitet, Onormalitet, Beteende, icke Beteende, om de märkliga åren fram tills han fick veta vad Det Märkliga var, och blev så frisk som jag vil bli. Han sa: Du ser ju för Normal ut för att ha Tourette? Jag svarade: Du ser ju för jäkla ful ut för att vara Normal.

VERSIONER AV FÖREDRAGET: * Mr.Tourette Och Jag - classic = 3 timmar inkl. paus -version för dylika konferanser. * Mr. Tourette Och Jag - limited = heldag -utbildningsdag inkl work shops, fördjupning/önskemål. * Mr.Tourette Och Jag - unplugged = 45-100 minuter. -en mix av alla versioner, en inspiration speaker performance, för allmänheten/företag/kongresser/teatrar

Störd +


Allt handlar om att Beröra och Berätta. I dessa två ord ryms allt det jag vill och står för. Den dagen jag inte berör lägger jag av. Det finns ju så mycket annat att syssla med innan klockorna ringer ut. I rummet, tillsammans med mig, vill jag att Du glömmer metoder och tips och andra rykten för en stund. Luta dig tillbaka i stolen eller böy dig framåt, lyssna till min historia, skriv ner lite ord här och där i ditt block, men framför allt – lek med tanken : hur skulle du vilja göra, vad skulle du vilja göra ? Hur bemöta ett annorlunda Beteende. Och vad är egentligen Annorlunda ? Jag vill att du genom mitt berättelse tänker på dig själv – och hittar startkoden till den där okontrollerade impulsen som ju de flesta homosaphiens har gömt någonstans mellan vänster och höger hjärnhalva, som dammat fast sig i hypercontrollicus, som så många öppnar fredags kväll och stänger måndags morgon. Lyssna, och försök hitta den där startkoden in till din egen impuls. Hitta detta såkallade Annorlunda, Impulsen och det Oförutsägbara i ditt eget beteende. Klyschor - ? Absolut. Men jag står för klyschorna, ansvarar för dem i mötet med dig. Så mitt ansvar blir under dessa timmar att uppmuntra dig att släppa loss, ta det med dig uppmuntran hem, släng startkoden i tvättmaskinen och ställ in maskinen på 90 graders hjärntvätt. Efteråt är du renare och din egen impuls är Din bästa metod. Jag kommer berätta om de människor som just gjort detta, som inspirerat mig genom att Vara Sig Själv Nog och hjärntvättat allt jag tog för givet, med Ödmjukheten som tvättmedel. De som hjälpt mig att bli den jag är idag, gjort människa av typen, man av pojken. Jag kommer berätta om dessa. Jag hann aldrig tacka dem för det de gjorde. Det gör lite ont, men framför allt gott. Så tack för att du lyssnar.

Sedan


vill jag tacka alla ni människor som kontaktar mig, bekänner era såkallade sociala synder. Tiden räcker som bekant sällan hela vägen ; halva vägen är fin den med. Transportstreckor också. Efter framförandet lämnar publiken salen. Jag stannar kvar, ytterligare några minuter. Jag äter kanelbullarna, dricker upp kaffet, lönsirapen, tar ett samtal - öppen för samtal. Var inte rädda för att fråga eller ifrågasätta, eller bjuda på. Tack till alla ni arrangörer som föder mig med kaloririk mat, kolhydrater och som håller mig vaken i bilen, flyget, tåget hem. För alla er som tar er femton mil för att lyssna - för en kanelbulle, en kopp kaffe och en historias skull. Mitt presentskåp hemma är ständigt en påminnelse om ni arrangörers fantasi och i 85 % av fallen - brist på fantasi. Fortsätt så.

Tourette Syndrom / OCD


Ett tillstånd som karakteriseras av en mångflad varierande tics, såsom snabba grimaser, rörelser, ryckningar, ofta i kombination med läten. Orsaken till syndromet är okänd, men de anes vara organiskt och inte psykiskt betingande. De drabbar oftast pojkar i barnaåren och är som intensivast i tonåren och tidig vuxenålder. Kan avta med åldern. Innehåller klara inslag av tvångssyndrom, hyper beteende och kan ge koncentrationsproblem under skoltiden. Människor med Tourette uppfatts också som extra lekfulla, kreativa och fantasifulla om de får ett öppet bemötande.

Källa: Nationalencyklopedin


Just Nu
Just Nu
på FACEBOOKSIDAN - om föreställlningar, skrivandet, scenen - och kaffet.
Klicka på ...



KOMMANDE OFFENTLIGA FÖREDRAG -
STOCKHOLM 1/6 kontakt: www.seminariegruppen.se
ÖSTERSUND 13/ + 14/6 kontakta info@pellesandstrak.com


Vet du att
"Att Berätta och Beröra är min mission,
metoden heter iStörd+ och publiken min huvudsponsor."

/Pelle Sandstrak





--------------------------------
"... Pelle Sandstraks speaker performance is like a rock concert - it swings, hurts, while laughing"

... Pelle Sandstraks Mr.Tourette-föredrag är som en rockkonsert - det svänger högt och lågt, roligt och smärtsamt ..."

Sveriges Radio P4.
Swedish National Radio 4
--------------------------------









Visste du att
Islänningar dricker mer Coca-Cola per capita än något annat folk.
Visste du dessutom att
Edward Munch aldrig åt av samma tallrik två gånger, att Jaques Tatis tourette försvann under fysiska improvisationer, att Walter P. Chrysler fick klippkort på rektors kontor efter att han hade försökt demontera hans Cadillac under långa rasten, och inte hann remontera samma Cadillac innan samma rast var slut.
Citat

Befordran är bästa sättet att få bort idioter från produktionen...

Dagen i historia
Idag - Lördagen den 27 Maj 2017
Beda Blenda

1660 - Freden i Köpenhamn sluts mellan Sverige och Danmark.
Design & CMS av Webzoo AB